SJN

SJN

Startpagina Reeëncursus
Algemene informatie cursus Kennis & Beheer van Reeën PDF Afdrukken E-mailadres
In Nederland komen reeën in alle provincies voor. Het ree is de kleinste en meest algemeen voorkomende vertegenwoordiger van de Europese hertachtigen. Dit ranke en elegante dier weet zich aan de meest uiteenlopende terreinomstandigheden en klimaten aan te passen, als het maar voldoende rust en dekking heeft.
 
Steeds meer terreinbeherende organisaties stellen nadere eisen aan het beheer van reeën. De SJN heeft de cursus Kennis & Beheer van Reeën ontwikkeld met het doel niet alleen beginnende maar ook ervaren jagers de benodigde kennis mee te geven, om op een verantwoorde manier een reeënpopulatie te kunnen beheren. Voor een goed beheer is inzicht nodig in de biologie van het ree, de sociale structuur van de populatie en de voedselstrategie. Daarnaast is deze cursus zeer geschikt voor mensen die gewoon meer willen weten over reeën.
 
Voor deelname aan de cursus worden geen specifieke eisen aan uw vooropleiding gesteld. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretisch gedeelte komen vrijwel alle aspecten aan bod die met reeën en met het beheer van reeën te maken hebben. In het praktisch gedeelte leert u op een schietbaan drie correcte schoten op 100 meter af te geven met een grootkaliber kogelbuks.
 
Op aanvraag kan deze cursus ook binnen WBE's worden georganiseerd!!
 

Vereniging Het Reewild (VHR)


Als u nog geen lid bent van Vereniging Het Reewild (VHR) en de cursus gaat volgen, krijgt u van de VHR één jaar een introductie-lidmaatschap aangeboden. Na het doorlopen van de cursus en uw aanwezigheid op het examen gaat deze introductie in. Hierdoor ontvangt u het magazine 'Reewild' en kunt u kennisnemen van de activiteiten van de VHR.

alt


Examen


De cursus wordt afgesloten met een examen bestaande uit een schriftelijk theoriegedeelte (25 meerkeuzevragen) en een praktijkgedeelte. Als u het examen met voldoende resultaat hebt afgelegd, ontvangt u het diploma ‘Kennis en Beheer van Reeën’.
Neemt u niet deel aan het examen maar heeft u wel alle vier theorielessen gevolgd, dan ontvangt u een certificaat van deelname.
 

Examenkamer


Om de kwaliteit van de examens te waarborgen en te bewaken, neemt de SJN de examens af onder het toezicht van de Stichting Examenkamer. 

De Examenkamer is een onafhankelijke organisatie waarbij het toezicht niet alleen het garanderen van de objectiviteit en integriteit van het examineren voor de kandidaten omvat. Ook de kwaliteit van de examens wordt geborgd door toezicht bij alle uitvoeringsvormen van het examen: vanaf de totstandkoming tot en met het afnemen van de examens.

examenkamer def logo

 

 

Laatst aangepast op maandag 18 december 2017 10:40